Bingo

Det är nog få svenskar som inte känner till detta bingolotteri, Bingolotto är ett av de största lotterierna som någonsin funnits i landet. Bingolotto har dessutom varit en stor bidragande orsak till att många ideella föreningar har kunnat överleva. Varje gång som en bingolott säljs så går halva intäkten till svenskt föreningsliv och det är inte lite det. Överallt hittar du föreningar som är otroligt viktiga för sina deltagare men som inte kunnat överleva utan Bingolotto.

På 1990-talet slog tv-programmet med Leif ”Loket” Olsson alla rekord i popularitet. Det var inte bara ett spelprogram, det var ett familjenöje. Med miljontals tittare varje helg sålde man fler lotter än någon trott vara möjligt. Idag så sänder man fortfarande programmet men på söndagar och på tv4+ (numera 7:an). Sedan programmet drog igång så har man genom Bingolotto gett hela 14,25 miljarder kronor och mer till det svenska föreningslivet. Men något som folk kanske inte tänker på är att Bingolotto faktiskt startade ännu tidigare än 1990-talet, det grundades redan 1988. Själva tv-programmet började sändas på lokal-tv i Göteborg redan 1989 och kanalen hette Kållevisionen. Ända från början var det Loket som var programledare och enligt många är det just hans programledarskap som gav spelet sådan popularitet. Hösten 1991 började man så sända programmet som en helgsatsning i tv4. Succén blev större än någon någonsin kunde ha trott och redan första programmet hade sålt 70 000 lotter och hade över en miljon tittare hemma i sofforna.

Numera kan man även spela Bingolotto på nätet, de har en egen hemsida där man kan spela dygnet runt. Så alla de som kanske inte har tid att se programmet men som ändå vill spela till förmån för svenskt föreningsliv kan göra det online. Här kan man välja fritt mellan att spela själv eller spela tillsammans med andra människor. När man spelar med andra spelare så kan man dessutom chatta med dem samtidigt, precis som på andra bingosajter. Och när du spelar Bingolotto online så skänker du som sagt även en slant automatiskt till det svenska föreningslivet. Alltså är det både bekvämt, behjärtansvärt och roligt på samma gång.